Mikkeller – en innovativ pioner på den danske ølscene

Mikkeller er et dansk mikrobryggeri med en fascinerende og imponerende historie, der fortjener respekt. Bryggeriet blev grundlagt tilbage i 2006 af to hjemmebryggere, Mikkel Borg Bjergsø og Kristian Keller. En sammentrækning af de to stifteres navne danner således grundlag for det nu verdenskendte brand, Mikkeller.

Ølbrygningen startede som et hobbyprojekt i daværende skolelærer Mikkel Borg Bjergsøs køkken i København, men i dag er bryggeriet internationalt anerkendt og eksporterer til ikke mindre end 50 lande. Kristian Keller trak sig ud af virksomheden i 2007.

Mikkeller er i dag kendt som et kreativt, innovativt og mangfoldigt bryggeri, der gerne eksperimenterer med smag, ingredienser og bryggemetoder. I Mikkellers sortiment er der øl for enhver smag! Desuden er virksomheden i dag udvidet til også at stå for en række populære barer og restauranter verden over, der kombinerer den prisvindende specialøl med et lækkert måltid.

Selve bryggeriet Mikkeller findes ikke ét sted i fysisk form. Bryggeriet lejer derimod bryggerifaciliteter rundt omkring i verden, hvilket også giver bryggeriet mulighed for at eksperimentere og lade sig inspirere af på ny igen og igen. En meget stor del af øllene i Mikkellers sortiment bliver brygget på det belgiske De Proef Brouwerij, der netop er kendt for både at brygge egen øl – men også være et såkaldt udlejningsbryggeri.

Mikkellers sortiment er enormt og spænder over alle klassiske stilarter som IPA, saison, pilsner, lager, sour, stout og porter – gerne med et eksperimenterende pift eller ingredienser som kaffe, chokolade, frugt og krydderier fra hele verden. Også de alkoholfrie varianter findes hos bryggeriet. Såkaldte spontangærede øl findes også i stor stil i Mikkellers sortiment.

Nogle af Mikkellers mest ikoniske og prisvindende øl er:

Mikkeller Beer Geek Breakfast: En kraftfuld oatmeal stout brygget med kaffe og kakao. Øllen har vundet international anerkendelse for sin komplekse smag og dybde.

Mikkeller Windy Hill: En hazy New England IPA, der har aromaer af tropiske frugter. Brygget med humletyperne mosaik og simcoe.

Mikkeller Spontan Series: En række spontangærede øl, der får deres karakteristiske smag gennem naturlig gæring og lagring i egetræsfade.

Mikkellers øl er både elsket af ølentusiaster og har vundet adskillige priser ved internationale ølfestivaler. Mikkeller er et bryggeri, der fortsat inspirerer og fascinerer ølelskere over hele verden, og det kan vi som danskere kun være stolte af.

Hele Mikkellers visuelle univers er en fortælling for sig med unikke og kunstneriske øletiketter, plakater og decideret artwork. Hvem kender ikke Henry og Sally, de små, hyggelige personer, der, tegnet med en tyk, sort streg, optræder overalt i Mikkellers imperium. Henry og Sally blev skabt for mere end et årti siden af den amerikanske kunstner og illustrator Keith Shore, der så en øl fra Mikkeller på en hylde i en butik i New Jersey. Det tilfældige møde mellem kunstner og øl blev startskuddet på et langt samarbejde mellem Keith Shore og Mikkeller.

Se vores store udvalg af specialøl fra Mikkeller her:

https://www.agoodcase.dk/search?q=mikkeller&type=product